Sorumluluğun yüksek olduğu gıda sektöründe hizmet veren bir marka olarak kaliteli, taze, sağlıklı ve tüketici odaklı ürünler sunmak, Papağan Kuruyemiş’in başarısının temelini oluşturuyor. Firmanın sorumluluğu, kuruyemişe konu olan tarımsal mahsullerin, daha hasat aşamasında başlıyor. Çiftçiden ve tedarikçiden birinci sınıf mahsul tedarik ediliyor.
Ürünlerin kimyasal incelemeleri yapılıyor ve Papağan Kuruyemiş’in tesislerinde en modern yöntemlerle ayıklanıyor ve işleniyor. Tüm süreç, detaylı cihaz ve yöntemlere sahip mikrobiyoloji laboratuarının ve buradaki uzmanların yardımıyla sürdürülüyor. Ürünler üretimin her aşamasında sıkı bir kontrol mekanizmasıyla analizlere tabii tutuluyor.
Özenle ve el değmeden paketlenen ürünler, Türkiye’nin dört bir yanındaki satış noktalarına gönderiliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kurallarına göre, kuruyemiş paketlerinin üzerine bir yıllık son kullanma tarihi konulabiliyor. Papağan Kuruyemiş ise en fazla 6 aylık, bazı ürünlerinde de 3 aylık son kullanma süresi koyarak ürünlerinin en kısa sürede en taze haliyle tüketilmesini sağlıyor.
Müşteri memnuniyetine odaklanarak, piyasa ihtiyaç ve beklentilerine uygun ürünler ve tasarımlar oluşturan Papağan Kuruyemiş, anılan özelikleri ve teknoloji odaklı üretimiyle tüketicilerin kuruyemişteki öncelikli tercihi olmayı sürdürüyor.