Kuruyemiş, sağlığımız için son derece önemli besin ve enerji değerlerine sahip. Ürünler içerdikleri yüksek bitkisel protein nedeniyle beyin ve sinir gelişimine yardımcı özellikleriyle hem yetişkin hem de çocuk beslenmesinde önemli yer tutuyor. Ancak kuruyemiş mahsullerinin bu özelliklerini koruması için uygun koşullarda saklanması gerekiyor. Doğru ortamda saklanmayan ve uzun süre açıkta bekleyen kuruyemişlerde aflatoksin oluşumu meydana gelebiliyor.
Bu nedenle hasat edildikten sonra ürünlerin doğru ve uygun koşullarda saklanması, paketleme aşamasında kabuğundan çıkarılarak modern şekilde işlenmesi ve mikrobiyolojik değerler ölçülerek oksijenden arındırılmış koruyucu paketlere yerleştirilmesi büyük önem taşıyor. Ancak bu şekilde tazeliğini ve nefasetini muhafaza edebiliyor.
Paketlenen üründe mutlaka son kullanma tarihi ve ürün parti numarası yer almalı. Olası bir soruna karşı bu ürünler geriye doğru izlenebilir ve takip edilebilir olmalı. Bu tarz bir yapılanma ve organizasyonu ise ağırlıklı olarak, markasını paketlerin üzerine basarak bu sorumluluğu üstlenen paketli ve markalı kuruluşlar sağlayabiliyor.