Antep fıstığındaki antioksidan madde, kötü kolesterol üzerindeki etkisi nedeniyle kronik kalp-damar hastalıklarından korunmada etkilidir.
Barkod | Boy | Paket Gram | Kutu/Koli Paket Adeti |
8690200076015 | MİNİ | 24 | 48 |
8690200077012 | MİNİ | 50 | 30 |
8690200077050 | AİLE | 100 | 24 |
Kabak çekirdeği mineraller, esansiyel yağlar ve proteinler bakımından zengin sağlık için mükemmel bir besin. İçinde kemikler ve iştah için önemli bir madde çinko var. Bir bardak kabak çekirdeği günlük çinko, demir ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını, yarım bardak kabak çekirdeği ise günlük magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılıyor.
Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller, Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından da zengindir. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.
Kaju ya da “Hint fıstığı” nın bilimsel adı “Anacardium occidentale ” dir. Dünyada üretimi ve ticaretini yapan ülkelerden birinci sırada Hindistan , ikinci sırada Brezilya yeralmaktadır. Kaju ağacı tropikal sıcaklığı sevdiği için bu ülkelerde üretimi oldukça gelişmiştir.16. yy başlarında Portekizliler Brezilya’yı istila ettiklerinde kaju ağacını da keşfetmisler